Wie is Drieman Serveert

 

 

Je moet niet alleen het werk

doen waarvan je houdt,

maar ook houden van

het werk dat je doet.

 

Interview met Franca Drieman, de vrouw achter Drieman Serveert:

 

 

Puur natuur
Koken is al sinds jaar en dag mijn grootste hobby. Tijdens mijn studie biologie maakte ik al kennis met het boek "Puur Natuur op tafel" van Roger Phillips. Hij geeft hierin bijzondere recepten voor allerlei heerlijke gerechten met wilde planten en paddestoelen. In dit boek kwamen twee belangrijke inspiratiebronnen voor mij bij elkaar: de natuur, en puur koken. Ik heb naar hartelust geëxperimenteerd met deze recepten. Hierdoor werd mijn enthousiasme voor "natuurlijk" koken steeds groter. Na mijn studie heb ik jarenlang als docent biologie in het voortgezet en hoger onderwijs gewerkt.

 

Verfijning
Sinds mijn studietijd heb ik vegetarisch gegeten, de laatste 15 jaar ook vis. Gaandeweg heb ik de vis- en vegetarische gerechten verder verfijnd door te experimenteren met recepten uit de vele kookboeken. Hierdoor groeide mijn kookkunst uit tot professioneel niveau. Bovendien heb ik enorm veel geleerd van mijn leermeester Dick Masselink, oud chef-kok van hotel-restaurant de Zon in Ommen. Hij bracht mij de fijne kneepjes van het vak bij.
Inmiddels heb ik ook verschillende stages gevolgd in de keuken van de Zon (Arjan Bisschop), de Librije (Jonnie Boer) en l'Arpege in Parijs (Alain Passard). Het is erg inspirerend om te zien hoe je met gewone basisingrediënten heel bijzondere gerechten kunt maken, waarbij je speelt met vorm, kleur en textuur. Bij elk gerecht laat ik de pure smaken van de ingrediënten zo veel mogelijk naar voren komen. Ook moet het geheel er aantrekkelijk uitzien, want het oog wil ook wat!

 

Liefst biologische, lokale producten
De pure smaak van voedingsmiddelen komt voor mij op de eerste plaats. Vandaar dat ik het liefst biologische producten gebruik. Biologische producten krijgen de tijd om in hun eigen natuurlijke tempo te groeien. Hierdoor krijgen ze de tijd om veel aroma's op te bouwen, en dat proef je! Als je voor biologisch kiest, kies je ook voor seizoensgebonden voedsel.
De groenten die ik gebruik komen bij voorkeur uit Nederland, het liefst uit de omgeving van Deventer. De groenten hebben hierdoor niet lang en ver hoeven reizen, waardoor ze verser zijn. Bovendien vind ik het belangrijk om producenten van goede voedingsmiddelen in de directe omgeving te ondersteunen door hun producten af te nemen! Sinds kort heb ik een eigen (kleine) moestuin, waardoor die groente extra vers bij de klant terecht komen.

 

Wijn!
Wijn heeft ook al een groot aantal jaren mijn bijzondere interesse. Sinds 10 jaar zit ik in een wijngenootschap en heb ik inmiddels ook mijn wijnbrevet behaald.
Voor mij is een diner zonder wijn niet helemaal compleet. Ik zie het dan ook steeds als een uitdaging om bij een gerecht een passende wijn te vinden en uit te leggen waarom dit zo'n goede wijn-spijs combinatie is.

Met Drieman Serveert komen mijn passies voor koken en wijn samen, en laat ik mijn gasten heerlijk genieten van mijn culinaire creaties.

Nog meer lezen over Drieman Serveert?

Klik dan hier om het artikel in de Stentor te lezen...

 

Print deze pagina

Vorige pagina: Wijnproeverij | Volgende pagina: Contact